formularz zapytania o wolne miejsca

* pola obowiązkowe

restauracja

Gościom restauracji proponujemy tradycyjną kuchnię polską oraz wybrane dania kuchni międzynarodowej wzbogacone o starannie dobrane gatunki win. Karta menu z delikatnym akcentem nowoczesnych technik kulinarnych z wykorzystaniem próżniowego gotowania potraw w niskich temperaturach, której celem jest zachowanie jak najwyższej jakości dania oraz wydobycie głębokiego smaku z jego wnętrza.

Potrawy sporządzone są ze świeżych naturalnych produktów z wykorzystaniem ziół, sezonowych warzyw i owoców. Gwarantując tym samym przyjemność smaku i zapachu na Państwa stołach.

Godziny otwarcia restauracji uzależnione są od sezonowości.

W okresie zimowym lokal czynny:

Poniedziałek- sobota 12.00- 22:00

Niedziela 12:00-18:00

W okresie letnim:

Poniedziałek- Niedziela 12.00- 22:00

Bufet śniadaniowy dostępny jest od poniedziałku do niedzieli w godzinach od 7.00 – 10.00.

Lokal ma wydzielone 3 niezależne sale oraz bar co stwarza możliwość zorganizowania kameralnych spotkań w intymnej, niepowtarzalnej atmosferze.

Przykładowe menu z sezonu jesienno- zimowego

Sałatka z pieczonych w tymianku buraków, rodzynek, świeżo tartym chrzanem z sosem miodowo- musztardowym.

Wielkopolska czernina podana z podrobami z gęsi i kluskami kładzionymi z deski.

Krem z selera z kurczakiem wędzonym na zielonej herbacie.

Porcja królika ze skokiem i combrem, serwowana z kopytkami ziemniaczanymi i burakami w strukturach.

Filet z łososia gotowany w niskiej temperaturze z potrawką z czerwonej soczewicy na kremowej kaszy pęczak.

Stek z golonki wieprzowej, gotowanej z pastą pomidorowo-cebulową i duszoną w czosnku fasolą.

Sakiewka kawowa z lodami waniliowymi na sosie pomarańczowym.

Tarta śliwkowa podana na ciepło z lodami powidłowymi i sosem angielskim.

Zamknij